[media=157263,157264,157265,157266,157267,157268,157269] 

Про це завив голова Волинської «Свободи», депутат Волинської облради Анатолій Вітів.

Націоналіст назвав обстріл польського консульства у Луцьку «неприпустимим злочинним актом, який безумовно шкодить міжнародним стосункам України та Польщі».

«Я впевнений, що у розпалюванні ворожнечі між двома народами не зацікавлені ні українці, ні поляки. Єдині сили, які можуть бути зацікавленими у провокуванні конфлікту, роздмухуванні взаємних суперечок і псуванні україно-польських стосунків, перебувають у Москві. Росії дуже вигідно посварити між собою своїх основних опонентів у Центрально-Східній Європі. А потім діяти за принципом розділяй та владарюй», - наголосив Анатолій Вітів.

Також він висловив переконання, що лише повне, всебічне та неупереджене розслідування цього акту спроможне розставити всі крапки над «І».

«Так само я хотів би бачити від польської сторони всебічного і повного розслідування актів нападу на українців та пошкодження українських поховань. Адже це в інтересах добросусідських та рівноправних відносин між двома країнами, які не можна руйнувати», - додав очільник Волинської «Свободи».

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», сьогодні вночі, близько 00:30, у Луцьку невідомі обстріляли будівлю Генконсульства Польщі, що на вулиці Дубнівській, 22б. У результаті стрілянини пошкоджено дах будівлі Генконсульства. Вибух був достатньо сильним: від нього спрацювала сигналізація банку, розташованого неподалік.

Консул Республіки Польща у Луцьку Кшиштоф Савіцкі заявив, що нічний напад на приміщення консульства був терористичним актом.

У зв’язку з нічним обстрілом Генконсульства у Луцьку МЗС Польщі викликало посла України Андрія Дещицю. 

Служба безпеки України підозрює Росію у причетності до нічного обстрілу Генконсульства Польщі в Луцьку.

ІА "Вголос": НОВИНИ