Про це повідомляється в системі «Прозорро», пишуть Наші гроші.

Замовлено обладнання для анестезії та реанімації, а також інші вироби медичного призначення на умовах 100% передоплати на строк не більше 55 днів. Згідно з договором, логістичні витрати несе постачальник.

Закупівлю провели в рамках трьох аукціонів, у кожному з яких перемогло «Мед Текнолоджі». На одному з тендерів конкурентом переможця стало ТОВ «ДМ-Проект», на двох інших – ТОВ «ДС Проджект».

Київське «ДС Проджект» заснували Андрій Парфьонов та ТОВ «Право базис консалтинг» у травні 2017 року. Контролером фірми через «Право базис консалтинг» був адвокат Олексій Пуха. 6 листопада фірму перереєстрували на прописану у Донецьку Людмилуа Максимчук, керівником ще з липня вказаний Едуард Семененко, який також мешкає у Донецьку. «Прозорро» не містить даних про отримання фірмою держзамовлень.

«ДМ-Проект» прописане у Києві, бенефіціарними власниками є подружжя Віталій та Людмила Євтушенко. З початку року фірма отримала замовлень від бюджетників на майже 45,14 млн грн.

«Мед Текнолоджі» засноване 21 серпня 2017 року у Києві. Одноосібним власником та керівником є киянин Максим Савченко. Він також зареєстрований з квітня 2012 року як ФОП, за даними «Прозорро», з кінця 2016 року по сьогодні Савченко отримав держзамовлень на суму 1,02 млн грн. Основний вид діяльності – «роздрібна торгівля, що здійснюється фірмами поштового замовлення або через мережу Інтернет».

Також Максим Савченко є співвласником ТОВ «Студія БТЛ» разом з Сергієм Плясом. Першими засновниками «Студія БТЛ» були Ігор Матвієв, Сергій Бойко та Андрій Піскун.

Останній – екс-директор  ДП «Центр електронної охорони здоров’я МОЗ України», також очолював Центр підтримки електронного урядування у Держагентстві з питань електронного урядування України, протягом 2012-серпня 2016 був заступником голови Координаційної ради МОЗ України з питань інформатизації сфери охорони здоров’я. За даними «Youcontrol», Піскун залишався власником «Студії БТЛ» до середини 2016 року, кілька останніх місяців – на пару з Савченком.

Також Максим Савченко разом з Андрієм Піскуном є власниками товарного знаку «студия btl», свідоцтво на яке отримали ще у серпні 2013 року, коли Савченко не числився серед учасників товариства, але уже був його керівником.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ