Про це йшлося на зустрічі Голови Держенергоефективності Сергія Савчука з паном Юйбінь Дяо – комерційним директором литовської компанії «Respect Group» яка займається залученням інвестицій та супроводом проектів, зокрема, в енергетиці, повідомляє Урядовий кур’єр.

«Литовські компанії цікавляться нашою країною не вперше. Нещодавно одна з таких компаній аналізувала перспективи встановлення заводу з виробництва сонячних модулів в Україні. Запевняю, що кожен український регіон – клондайк можливостей для «зеленого» бізнесу. Зі свого боку, ми підготували сприятливе законодавче поле, передбачивши гарантії повернення інвестицій. Це і прив’язаний до курсу євро «зелений» тариф до 2030 року, і стимулюючий тариф на тепло «не з газу», і довгострокові договори купівлі-продажу »чистої» електроенергії тощо», – пояснив Сергій Савчук.

За словами Голови Держенергоефективності, мова йде не лише про необхідність збільшення потужностей відновлюваної енергетики в країні, а, перш за все, про створення якісних, рентабельних та надійних проектів, для впровадження яких фінансові установи будуть готові надавати кошти.

Сторони домовилися співпрацювати, зокрема, визначити можливі «точки входу» щодо фінансування розробки якісних «bankable» проектів з відновлюваної енергетики в різних регіонах України та окремо працювати над залученням інвестицій у вже підготовлені проекти.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ