Про це в середу, 15 лютого, повідомляє Delfi.

Відзначається, що парламентська опозиція вже зібрала необхідні підписи для початку його імпічменту. Під цією ініціативою підписалися вже 37 депутатів.

Згідно зі статутом Сейму, імпічмент можуть ініціювати, мінімум, 36 членів Сейму.

Імпічмент ініціювали після того, як опозицію не задовольнили висновки парламентської Антикорупційної комісії з розслідування інтересів Скарджюса у сфері енергетики.

Ініціатори імпічменту в підготовленому документі зазначають, що член Сейму Скарджюс грубо порушив Конституцію і присягу, «коли, виконуючи свої обов'язки в 2009 - 2017 роках діяв на користь пов'язаної з ним компанії «Baltic energy group», і схвалив фальшиву угоду з компанією «Naujoji energija», з можливою метою приховування джерела його особистих (сімейних доходів) і зв'язків з вітряною енергетикою, висунув свою кандидатуру і діяв у постійному конфлікті інтересів в парламентській Комісії з енергетики і в Комітеті з економічних питань (включаючи і термін повноважень у сеймі в 2016 - 2020 роках), грубо дискредитувавши і скомпрометувавши таким чином репутацію і авторитет, не тільки власний як члена Сейму, а й усього Сейму».

Після збору підписів Сейм повинен сформувати спеціальну слідчу комісію, яка розгляне обгрунтованість процесу імпічменту.

ІА "Вголос": НОВИНИ