Як повідомляє Голос Америки, програмне забезпечення буде усунуте з комп’ютерів, які використовуються в критичного значення інфраструктурі, такій як енергетика, фінанси і транспорт, включно з тими, які керовані приватними компаніями.

Державні агентства можуть користуватися виробами Kaspersky Lab лише тоді, якщо їх компютери отримають дозвіл від агентств з кібербезпеки.

Як відомо, програмне забезпечення компанії Kaspersky Lab було заборонене цього року урядом США з приводу занепокоєння що компанія втримує тісні зв’язки з російськими шпигунськими органами в Москві та що її вироби можуть бути використані російськими агентами для шпигунської діяльності.

Цього місяця британське агентство з кібербезпеки попередило урядові агентства, щоб вони уникали використання антивірусного програмного забезпечення російського виробництва.

У заяві литовського уряду сказано, до вироби Kaspersky Lab можливо «становлять загрозу…національній безпеці».

«Інформацію з комп’ютерів, у яких використовується програмне забезпечення, можна передати до інших країн, куди ми не хочемо, щоб вона була передана, заявив агентству Reuters заступник директора державного агентства Литви з кібербезпеки Ритіс Райнис.

Компанія заявила, що не погоджується з цим рішенням і бере до уваги свої можливості кинути виклик цьому.

«Беручи до уваги те, що Kaspersky Lab не має невідповідних зв’язків з будь-яким урядом, рішення литовського уряду викликає розчарування», сказано в письмовій заяві.

«На жаль, компанія, як здається, опинилася серед геополітичної боротьби, що викликало звинувачення, на підтримку яких не представлено публічно достовірних доказів».

Як відомо, міністерство національної оборони Польщі офіційно застерігає від використання програмного забезпечення російської компанії Касперського. 

ІА "Вголос": НОВИНИ