Литовське міністерство оборони поінформувало, що між 16 і 20 вересня литовські військові спостерігачі будуть придивлятися маневрам на території Білорусі, передає Польське радіо.

19 вересня литовці зможуть спостерігати за військовими вишколами на полігоні Луґа у Калінінградській області. Наприкінці липня Мінськ запросив представнкиів Литви спостерігати за маневрами на територї Білорусі.

Литовська військова розвідка поінформувала, що, ймовірно, сценарій вишколів передбачає конфлікт з НАТО. Частково маневри відбуватимуться біля литовського кордону, тому Вільнюс висловив побоювання, що під час вишколів можуть статися провокації та інциденти.

Військові маневри «Захід 2017», заплановані на другу половину вересня, відбудуться на території Білорусі та Росії. Згідно з офіційними даними, у вишколах візьмуть участь 13 тисяч військових. Неофіційно стало відомо, що солдатів буде понад 100 тисяч. Це викликає занепокоєння країн-членів НАТО та України.

Як відомо, під час вересневих спільних навчань Білорусі і Росії «Захід 2017» США подвоять кількість винищувачів місії повітряної поліції НАТО у Литві. 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ