Голова Верховної Ради Володимир Литвин не згоден із твердженням Президента Віктора Ющенка про те, що 2005 рік був найуспішнішим за всі роки незалежності України. Про це спікер сказав в інтерв’ю газеті «Дело».

Литвин спростував чутки про те, що в його відносинах з Президентом почалося протистояння, підкресливши, що поважає вибір українського народу на виборах глави держави і з повагою ставиться до Віктора Ющенка.

В той самий час спікер підкреслив, що у них з главою держави принципово різні підходи до оцінки того, що відбувається в країні, і того, що потрібно робити для України.

«Хоча Президент - глава держави, він ухвалює остаточні рішення, що стосуються стратегії розвитку держави, я вже не можу нескінченно йому піддакувати, особливо в тих питаннях, де я бачу, що варто робити інакше», - сказав Литвин.

«Я думаю, немає підстав демонструвати теляче захоплення всім, що відбувається. Бігти позаду Президента і кричати, як я захоплений тим, куди йде країна – не можу. Хоч убийте мене, але я не можу сказати, що 2005-й був найуспішнішим за всі роки незалежності України. В окремих питаннях я згоден. Але в цьому – ні», – підкреслив спікер.

proUA

ІА "Вголос": НОВИНИ