Голова Верховної Ради України Володимир Литвин зазначає, що не можна підписувати меморандум про об’єднання політичних сил, яким планується розділити Україну між політичними силами. Про це він заявив сьогодні під час зустрічі в Києві з регіональними журналістами, передає Главред.

За словами Литвина, він з цікавістю прочитав проект угоди, навколо якої повинні об’єднатися політичні сили, і об’єднатися не за принципами, а по тому, що повинні розділити між собою всю країну, розділити регіони, розділити всі посади. «І до того дійшли, що навіть посади суддів Конституційного Суду внесені до цього переліку. Тепер стає абсолютно очевидно і зрозуміло, чому не хочуть, щоб був призначений Конституційний Суд, тому що чекають результатів виборів і як домовитися, що розділити між собою, - сказав Литвин. - Так про яку незалежність, яку неупередженість ми можемо говорити, коли в цих документах чітко простежується волюнтаризм».

Також він назвав неприпустимими плани, передбачені проектом угоди, - змінити голову Рахункової палати і всіх головних контролерів, оскільки, за його словами, відповідно до Конституції, вони обрані і повинні працювати весь термін, на який були призначені. «Що, у нас Конституції не існує як закону? Я міг би наводити безліч прикладів – ті, хто кричать за Конституцію, про її дотримання, порушують її щодня», - сказав спікер.

proUA

ІА "Вголос": НОВИНИ