Голова Верховної Ради України Володимир Литвин вважає, що якщо в парламенті не відбуватиметься дискусії, то люди знову вийдуть на вулиці. Таку думку він висловив, виступаючи сьогодні перед депутатами Чернігівської обласної ради, передає УНІАН.

За його словами, сьогодні відчувається “вкидання” різного роду тем для дискусій в Україні, в тому числі щодо статусу депутатів місцевих рад.

В.Литвин підкреслив, що не бачить великої проблеми в тому, щоб скасувати недоторканність депутатів місцевих рад. Проте, за його словами, він не вважає, що за рішенням щодо недоторканності приховується те, що депутати бажають уникнути відповідальності і йдуть до місцевих рад.

«Я не бачу проблем, що за цим ховаються олігархи. Якщо ви звернули увагу, що ряд олігархів, про яких так багато говорять, які очолюють рейтинги, будуть у Верховній Раді», - сказав він, додавши, що, на його думку, це спроба бізнесу впливати не вироблення правил гри для розвитку підприємництва. «Я б ставив це на перше місце, тому що залякати вже дуже важко, тим більше що люди готові працювати відкрито і прозоро, щоб спокійно спати. Думаю, це не та проблема», - зауважив він.

На думку В.Литвина, проблема полягає в тому, що сьогодні потрібні об’єктивність і розмова про речі, які відбуваються. Він наголосив на тому, що необхідно припинити зведення рахунків, зробити все, щоб зцементувати націю. «Я бачу, що це єдиний правильний шлях, нам потрібно припинити шукати ворогів і припинити традицію, що кожен наступник топче свого попередника», - сказав спікер, додавши, що необхідно говорити про те, що зроблено, про те, що є результат, а люди повинні це цінити.

«На превеликий жаль, у нас є розуміння цього, але поряд з цим розумінням є кричуща безвідповідальність, коли ми руйнуємо крихку рівновагу, яка вимальовується в країні», заявив В.Литвин.

Він висловив переконання, що новими завданнями ВР та органів місцевого самоврядування на передвиборчий період є проведення діалогу в суспільстві, серйозної розмови. «Коли буде розмова, обговорення, коли ми будемо констатувати, люди не будуть виходити на вулиці, коли цього не буде, я думаю, ми періодично зустрічатимемось на майданах», вважає В.Литвин.

При цьому спікер наголосив, що революцій Україна вже не витримає. «Нам необхідна революція в охороні здоров’я, поліпшенні життя, а не соціальних потрясінь», - сказав В.Литвин.

Депутат

ІА "Вголос": НОВИНИ