Народний блок Литвина вимагає відмовитись від планів будівництва нових приміщень Секретаріату президента і направити ці кошти на закупівлю обладнання для Інституту нейрохірургії імені академіка Рамаданова.

Як передає УНІАН, про це заявив член фракції Народної партії Василь Калінчук, оприлюднивши заяву фракцій, що входять до Народного блоку Литвина.

За словами Калінчука, рік тому нинішня влада поклялась Майдану, що у своїй діяльності сповідуватиме принципи християнської моралі і дбатиме про насущні інтереси народу. "Але між словами і ділами, на жаль, розростається прірва", - наголосив Калінчук.

Він зауважив, що днями інформаційні агентства повідомили про те, що 11 січня уряд затвердив кошторис добудови приміщень Секретаріату президента у розмірі 52 млн. грн. Споруда фінансуватиметься за рахунок державного бюджету.

"Наскільки необхідна ця добудова – питання цікаве, особливо після публічних заяв глави держави про наміри скорочення роздутих управлінських штатів та у зв’язку з тотальним дефіцитом коштів на соціальні потреби суспільства", - заявив Калинчук.

За його словами, "цинічно аморальним є рішення уряду про спорудження нових владних палаців, тоді як 10 тис. людей вмирають щороку без повноцінної і своєчасної медичної допомоги".

Він розповів про акцію зі збору коштів на закупівлю для Інституту нейрохірургії імені академіка Рамаданова швейцарської медичної техніки "Гама-ніж", яке методом гама-хвиль руйнує пухлину головного мозку без трепанації черепа.

Депутат зауважив, що це обладнання коштує 5 млн. євро.

"Керівники Інституту нейрохірургії вже багато років оббивають владні пороги, намагаючись вирішити цю проблему, але лікарів не чують високопосадові чиновники. Мерседеси, дорогі меблі і шикарні ремонти владних офісів – ось реальні пріоритети минулої і, на жаль, теперішньої влади", - наголосив Калінчук.

За його словами, Народний блок звертається до Віктора Ющенка і урядовців з категоричною вимогою згорнути будівництво нового приміщення Секретаріату, а кошти спрямувати на придбання сучасного нейрохірургічного обладнання.

Він також розповів, що депутати Народної партії планують внести особисті кошти на придбання цього обладнання.

Загальна кошторисна вартість робіт з добудови блоку "Б" прибудови до адміністративного будинку по вул. Банковій, 11 (приміщенні Секретаріату) у Києві становить 52 млн. 265,347 тис. грн.

Українська правда

ІА "Вголос": НОВИНИ