Голова Верховної Ради Володимир Литвин пропонував Президентові України Віктору Ющенкові особисто послати до відставки низку міністрів. Про це спікер парламенту повідомив у четвер в інтерв’ю журналістам після погоджувальної ради лідерів депутатських фракцій і груп.

Водночас, голова Ради відмовився назвати імена конкретних міністрів, які повинні бути послані до відставки. Спікер сказав, що впродовж розмови з главою держави він акцентував той факт, що в парламенті «є велика алергія» на ряд діячів. За словами спікера, рано чи пізно «ці рішення будуть ухвалені». «І краще прийняти раніше, щоб ці рішення були фактично узгодженими і не виглядали як чергове протистояння», - сказав спікер.

Литвин також зазначив, що на сьогоднішній день в Кабміні «є певні люди, з якими дуже важко працювати». Він також наголосив, що часткове переформатування уряду не має стати «кадровим чищенням». «Це повинні бути точкові рішення, які мають під собою об’єктивну основу», - сказав Литвин.

Відповідаючи на запитання журналістів, хто в такому випадку призначатиме нових членів Кабміну, спікер наголосив, що до сформування коаліції, що передбачено новою редакцією Конституції, це прерогатива повинна залишитися за Президентом. «Проте це моє бачення, хоч і є інші точки зору», - сказав Литвин.

proUA

ІА "Вголос": НОВИНИ