Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає , що статус виконуючих обов'язки не повинний заважати членам українського уряду проводити ті або інші переговори зі своїми колегами з інших країн. Про це він заявив на прес-конференції в Харкові , відповідаючи на питання про те, що російська сторона нібито відмовилася вести переговори з виконуючим обов'язки Міністра аграрної політики України Олександром Баранівським із зазначеної причини. "Проблема не в тім , що хтось виконує обов'язки і не може повноцінно вести діалог", - підкреслив В.Литвин.

Як передає «ЛІГА», при цьому спікер нагадав, що раніше в Україні були приклади, коли навіть прем'єр-міністри по кілька років виконували обов'язки й у зв'язку з цим не виникало ніяких проблем у тих або інших переговорах. В.Литвин вважає , що необхідно припинити розмови щодо статусу українського уряду і почати працювати.

Крім того, відповідаючи на питання про те, чи відчувалося в ході бесіди з заступником голови російського уряду Дмитром Медведєвим намір російської сторони вести діалог з Україною по постачаннях м'яса і молока, спікер відзначив, що завжди відчуває з російської сторони прагнення знайти загальне позитивне рішення .

У той же час, Голова ВР повідомив, що вчора в нього відбулася розмова з А.Баранівським, у ході якого він попросив представити відповідні матеріали для того, щоб український парламент зміг підготувати необхідне звертання до законодавчого органа Російської Федерації.

Нагадаємо, 10 січня 2006 року Верховна Рада України проголосувала за відставку уряду Юрія Єханурова, зобов'язавши при цьому міністрів виконувати свої обов'язки до призначення нового складу Кабінету Міністрів.

Deputut.org.ua

ІА "Вголос": НОВИНИ