Він пригадав – найбільші провокації 9 травня відбувались саме у 2011 році. Тоді Сергій Аксьонов (нині – самопроголошений прем'єр-міністр окупованого Криму) привіз декілька автобусів людей, яких супроводжувала міліція. Вони намагалися розгорнути червоний радянський прапор. Тоді це збурило величезну кількість людей. 

До слова, провокатори постійно роблять «пробу» реакції львів’ян.

«Але попередні роки вони навіть не думали собі брату «георгіївську» стрічку. Ця стрічка є символом «ДНР/ЛНР», це символ наших ворогів. Коли вони ще 2 роки тому боялися, бо усвідомлювали, шо їм можуть зробити за демонстрацію оцієї позиції хлопці, які повернулися з АТО, то зараз вони перестають боятися», – розповідає Мельничук.

Попри те, що у соцмережах кажуть – «георгіївську» стрічку спалювати було не варто, Голова Львівської міської організації ВО «Свобода» зазначає – це потрібно було зробити:

«Я вважаю, шо варто її спалювати, це було показово. Цю стрічку виявили свободівці і вона була не одна. Тобто, журналісти, коли прийшли – побачили одну. А до того було вилучено багато стрічок. Я переконаний, що червоні радянські прапори також були в сумках цих людей. Ми повинні розуміти – коли людина хоче прийти і помолитися – вона тихенько це зробить, вона не буде на камери махати стрічками. Вони хочуть провокації».

А, отже, говорити про те,  що у Львові так званий «русскій мір» є повністю маргіналізований – зарано.

Більше – у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19:00 на телеканалі НТА.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ