Українців знову кинули виживати. Половина суспільства не може звести кінці з кінцями.

Про це в інтерв’ю «Вголосу» розповів екс-міністр економіки Володимир Лановий, аналізуючи здобутки та провали країни в економічній сфері у 2018 році.

«А в декого нагорі – мільйонні зарплати! Це взагалі аморально. Ніде в Європі такого немає! А у нас – вакханалія, невігластво і жадібність цих усіх корупціонерів, - зазначив він.

Та додав: «Та й загалом в Україні просто руйнують економіку. Гроші йдуть в якісь «Нафтогази», які нічого не добувають і т.д. Корупція з’їдає ресурси для зростання та інвестицій. Іноземні ж інвестиції в Україну практично не находять. Причому робочих місць у державі недостатньо. З 2008 року постійно знижується чисельність робочих місць і відповідно кількість зайнятого населення. Тому й бачимо таку шалену трудову міграцію за кордон».

За його словами, ще й курс гривні відносно валюти має тенденцію до зниження. «І це цілеспрямована політика уряду і Нацбанку. У таких умовах саме люди на своїх плечах виносять весь тягар падіння курсу. А виробники продукції та експортери тільки отримують прибутки від різниці курсів. Уряд же від інфляції та девальвації отримує свої прибутки на внутрішньому ринку», - резюмував Лановий.

Більше читайте тут: «Здобутки і провали 2018-го».

ІА "Вголос": НОВИНИ