Охоронці нардепа від партії «Опозиційна платформа - За життя» Віктора Медведчука розмістили свою базу в Києві на березі Труханового острова.

Про це стало відомо з розслідування журналістів «Бігус.Інфо».

Відтак у сюжеті повідомляється, що на десятках тисяч квадратних метрів зеленої зони виріс паркан, біля якого щодня перебувають працівники фірми «Шторм».

Директор департаменту земельних ресурсів КМДА Петро Оленич заявив, що міська рада не надавала в оренду цю земельну ділянку. Зазначається, що земля на острові є столичною власністю і за законом будь-хто охочий має право вільного доступу до річки.

До того ж там розташована громадська організація «Клуб Козак». Одним з її засновників є Юрій Палій – колишній працівник найвідомішого активу Віктора Медведчука, компанії ТОВ «Інвестиційна компанія Укркапітал».

Ще одним засновником організації є Олександр Литвинов – експомічник однопартійця кума Путіна Григорія Суркіса. А керує цією організацією Ян Марченко, колишній помічник нардепа Тараса Козака.

Для того, щоб мати права на земельну ділянку, «Клуб Козак» повинен бути власником нерухомості на острові. Ще у 2015 році були спроби через суд оформити право власності, однак безуспішно.

«Жодного права на цю землю громадська організація мати не може. Проте, це ніяк не завадило встановити паркан і користуватися тисячами квадратів охоронцям »Шторму«, – наголосили журналісти.

Сам Медведчук заперечує, що »Шторм" є його компанією, стверджуючи, що співробітники фірми просто охороняють його.

Як писав «Вголос», фанати футбольного клубу “Динамо” передали “привіт” братам Суркісам та кумові Путіна Вікторові Медведчуку під час матчу 7-го туру чемпіонату України з “Десною”.

ІА "Вголос": НОВИНИ