Зустріч у нормандському форматі не завершилася для України ні перемогою, ні зрадою.

Про це у прямому ефірі «Народного толк-шоу» на телеканалі НТА заявив голова фракції «Народний контроль» у Львівській міській раді Валерій Веремчук.

«Насправді ми знаємо тільки дуже малу частину із того, що було проговорено на зустрічі в нормандському форматі. Вісім годин зустрічей, а ми почули тільки кілька тез. Однозначно, що багато чого залишилося за кадром. І, напевно, з багатьох законопроектів, які виходитимуть з Офісу президента та від »слуг народу«, ми будемо розуміти те, що наразі для нас не відоме», - зазначив Веремчук.

За словами політика, Президент України мав би чітко наголошувати на тому, що саме Росія є агресором. Зокрема, і в нормандському форматі. Втім, відсутність цієї заяви, вважає Веремчук, не означає, що президент Зеленський зрадив Україну:

«Те, що є зараз, - це не перемога і не зрада.Багато хто казав, що могло бути гірше, і я цим погоджуюсь».

Також Веремчук підкреслив, що гарантові на перемовинах допомогли українці, які у переддень зустрічі вийшли на масштабні акції в Києві.

«Люди на Майданах були підтримкою, а з другої сторони - червоними лініями для президента», - наголосив Валерій Веремчук.

Повний запис ефіру дивіться тут:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ