Неподалік від міста Абергавенні в графстві Монмутшир в Уельсі (Великобританія) у неділю, 12 травня, впав і загорівся легкомоторний літак із трьома пасажирами на борту.

Про це пише Daily Mail.

Вибратися з палаючого лайнера пасажирам і пілоту допомогли троє очевидців катастрофи.

Уточнюється, що повітряне судно наштовхнулося на лінії електропередач перед тим, як розбитися на трасі М40.

Інцидент стався біля приватної злітно-посадкової смуги в Південному Уельсі. Журналісти пишуть, що літак дивом зумів уникнути зіткнення з автомобілями.

Одним із тих, хто врятував пасажирів, був колишній військовослужбовець, фахівець зі знешкодження бомб Джоел Снарр. Він кинувся на допомогу разом з іншим очевидцем, менеджером із роздрібної торгівлі, щоб витягнути людей із вогню.

Снарр знаходився в машині зі своєю дружиною, коли літак упав за 150 метрів перед ними.

«Не замислюючись, він припаркувався на відстані 80 метрів і кинувся до місця аварії, де виявив іншу людину, що намагалася вибити вікно літака», – сказано в матеріалі.

«З іншого боку проїжджої частини був хтось, хто намагався вибити вікно... Я схопив дівчину за пояс і витягнув її. Потім пілот простягнув руки, і я його витягнув», – розповів екс-військовий.

Ймовірно, літак обірвав залізничні лінії, зламав електричний стовп, впавши на землю, де перекинувся посеред дороги й спалахнув.

ІА "Вголос": НОВИНИ