Новий орган контролю за гральним ринком України може без конкурсу очолити Борис Баум.

Про це йдеться у розслідуванні Bihus.Info.

За словами заступника керівника ОП Кирила Тимошенка, до Баума є довіра.

Повідомляється, що Борис Баум - громадянин Латвії, який до та після війни працював з російсько-українською групою VS Energy. Він входив у наглядову раду Нікопольського заводу феросплавів, де VS Energy стала партнером Ігоря Коломойського і Віктора Пінчука. Мав кіпрську фірму, яку пов’язували з російською лотереєю, але називав її неактивною.

У розслідувані йдеться, що Баум зараз виконує роль неформального комунікатора від Банкової з гральним ринком та депутатами, які доопрацьовують законопроект про його легалізацію. Баум регулярно зустрічається з менеджментом азартних закладів і їздить на Банкову розповідати про перемовини щодо законопроекту.

В ОП підкреслюють, що хотіли б бачити Бориса Баума на чолі нового держоргану - Комісії з розвитку та регулювання азартних ігор.

Нагадаємо, що раніше Дмитро Разумков заявив, що у законопроекті по гральному бізнесу буде створено ряд запобіжників, які захистять вразливу верству населення від цієї сфери послуг, а сам проект закону розглянуть на наступній сесії, у лютому.

ІА "Вголос": НОВИНИ