Весна настане тільки в середині березня

Кінець лютого в Україні видався досить холодним, а в деяких регіонах України температура опускалася до -20 морозу. Метеорологи відзначають, що весна затягнеться, а початок березня не зможе порадувати теплою погодою, пише «Сегодня».

Потепління очікується тільки в другій половині місяця. У перших числах березня очікуються опади, а температура повітря в центральній частині країни вдень буде варіюватися від -7 до -9, вночі очікується до -13 морозу.

На сході України буде трохи тепліше: так, вдень стовпчик термометра підніметься до -3, а вночі буде від -6 до -8 морозу.

Відпочивати можна буде чотири дні поспіль

8 березня в Україні відзначається Міжнародний жіночий день, в честь якого в країні традиційний вихідний. Оскільки цього року свято випало на четвер, Кабмін рекомендував зробити 9 березня також неробочим днем.

Замість п'ятниці підприємства і організації будуть працювати в суботу, 3 березня. Таким чином, в Україні буде чотири вихідних дні поспіль, з 8 по 11 березня.

Військовим нарешті піднімуть пенсії

Українським військовим обіцяють підвищити пенсії вже більше двох років, але далі розмов справа все ніяк не зайшла. Так, нещодавно, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, як буде відбуватися підвищення пенсій військовим.

Він зазначив, що пенсії в середньому зростуть на 1500 грн, а перерахунок торкнеться 498 тис. військових пенсіонерів. Пенсії будуть перераховувати з 1 січня 2018 року, а вже в березні і квітні люди зможуть отримати оновлені виплати.

Також відомо, що для підвищення виплат виділять більше 7 млрд грн з Пенсійного фонду.

На час свят «Укрзалізниця» запустить 45 додаткових рейсів

До Міжнародного жіночого дня «Укрзалізниця» запустить 45 додаткових рейсів, про це розповідає прес-служба відомства. Нові поїзди курсуватимуть за маршрутами Одеса-Київ, Одеса-Львів, Київ-Івано-Франківськ, Київ-Хмельницький, Київ-Херсон, Київ-Львів, Дніпро-Київ, Київ-Львів, Жмеринка-Київ, Хмельницький-Київ.

Зростуть страхові виплати за виробничі травми

Кабінет міністрів України збільшив розмір страхових виплат потерпілим від нещасного випадку на виробництві та від професійних захворювань, які спричинили втрату працездатності. Було встановлено коефіцієнт перерахунку страхових виплат з 1 березня 2018 року в розмірі 1,2, виходячи з фінансових можливостей бюджету Фонду соціального страхування України.

Також буде проведено осучаснення виплат відповідно до зарплати, яка була у людини до ушкодження здоров'я. Для підвищення виплат в бюджеті Фонду соцстрахування на цей рік передбачено 2,1 млрд грн.

Якщо після перерахунку розмір виплати буде меншим від мінімальної зарплати, встановленої на 1 січня 2017 року, то встановиться новий розмір страхової виплати з урахуванням відсотка втрати працездатності та розміру мінімалки (3 200 грн)

Потрібно буде перевести годинник на літній час

В останній тиждень березня Україна традиційно переходить на літній час. Так, цієї весни годинник будуть переводитися на годину вперед, в ніч з суботи на неділю, а саме 25 березня о 03:00.

 

 «Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ