У влади Венесуели є російське озброєння «найвищого рівня», а персонал пройшов підготовку у РФ.

Про це відсторонений президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив у інтерв'ю російським ЗМІ.

«Президент Володимир Путін нам завжди надає допомогу від Росії у всіх сенсах, і ми її приймаємо зі вдячністю», — додав він.

За словами Мадуро, він просив Путіна про постійні контакти, підтримку на дипломатичному та політичному рівнях в ООН, захист «правди Венесуели в міжнародному плані». Мадуро зазначив, що співпраця держав у різних сферах буде тільки посилюватися.

Щодо зброї, опальний очільник Венесуели заявив, що в них є російська техніка найвищого рівня, найсучасніші системи озброєнь і персонал, який пройшов підготовку в Росії. Ніколас Мадуро зазначив, що нова зброя з Росії до Венесуели прибуває щомісяця.

Ніколас Мадуро додав, що не бачить ризиків для Росії через співпрацю з Венесуелою після нових санкцій із боку США проти Державної нафтогазової компанії Венесуели (PDVSA), оскільки «бізнес між Росією та Венесуелою в нафті й газі захищено бронею».

Нагадаємо, 23 січня лідер опозиції Венесуели оголосив себе тимчасовим президентом.

Ввечері 24 січня Радбез ООН оголосив про проведення екстреного засідання через ситуацію у Венесуелі.

25 січня у ЗМІ з’явилась інформація про те, що американські дипломати покидають Венесуелу.

Держсекретар США Майк Помпео на засіданні Ради безпеки ООН закликав визнати Хуана Гуайдо президентом Венесуели.

Франція, Іспанія та Німеччина висунули ультиматум чинному президенту Венесуели Ніколасу Мадуро оголосити нові вибори впродовж восьми днів.

27 січня стало відомо, що Венесуелу покинули всі дипломати США.

29 січня адміністрація президента США Дональда Трампа повідомила про рішення запровадити жорсткі санкції проти Венесуели.

Тоді ж стало відомо, що головному опозиціонеру Венесуели Хуану Гуайдо заборонили покидати країну та заморозили його активи.

ІА "Вголос": НОВИНИ