Про це під час прес-конференції: «Старт нового політичного сезону. Як мажоритарники Львівщини показали себе під час шостої сесії» у п’ятницю, 8 вересня, розповів аналітик Громадянської мережі ОПОРА Олександр Неберикут, передає кореспондент «Вголосу».

«28% народних депутатів - мажоритарників взагалі не проводили прийомів громадян протягом 6 сесії. Хоча ми знаємо, що у межах календарного плану третина робочого часу  відведена на особисті прийомі, - зазначив він. -  Вони або не з’являлися на території виборчого округу, або не взаємодіяли з виборцями».

Також, за його словами,  22% депутатів взагалі не звітували перед виборцями упродовж 6 сесії, хоча відповідно до закону мають звітували двічі на рік. 10% депутатів не проводили жодних публічних заходів в округах. 

«Щодо роботи у парламенті, то 34% з проаналізованої кількості депутатів ініціювали законопроекти, які стосуються проблем їх виробних округів, - додав Олександр Неберикут. - Лише 57% з ініційованих законопроектів стосуються змісту їх передвиборчих програм. Причому 50% депутатів жодного разу не виступали у парламенті та є просто статистами під час обговорень».

Зазначимо, досліджували діяльність 88-ми народних депутатів, обраних в одномандатних мажоритарних округах за двома ключовими критеріями: законотворчою роботою в парламенті та активністю у виборчому окрузі.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ