Про це заявила 17 листопада 2016 року на засіданні комісії Львівської обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку депутат від ВО «Свобода» Ольга Шайдулліна при розгляді проекту рішення «Про інформацію Львівської обласної державної адміністрації стосовно особливостей формування проекту обласного бюджету Львівської області на 2017 рік», ініційованого фракцією ВО «Свобода».

«Такий проект рішення фракції ВО «Свобода» був зумовлений інформацією про можливі негативні наслідки для обласного та місцевих бюджетів від так званої бюджетної децентралізації, передбаченої проектом Державного бюджету на 2017 рік. Сьогодні департамент фінансів облдержадміністрації надав оперативну інформацію про внесені правки Кабміном до законопроекту про Державний бюджет, який підготовлений для другого читання у Верховній Раді.

Отже, Кабмін і далі перекидає на місцеві бюджети значні видатки замість того, щоб надати фінансовий ресурс для виконання делегованих повноважень. З медичної субвенції у 2017 році на плечі місцевих бюджетів переносять фінансування оплати за використання енергоносіїв, а в рамках освітньої субвенції з державного бюджету буде фінансуватися лише зарплата педагогічних працівників освітніх установ.

Окрім того, з’ясувалося, що близько половини районів області зіткнуться з проблемами виплати заробітних плат бюджетникам. Найбільші проблеми із фінансуванням спостерігатимуться у містах обласного значення Самборі та Червонограді, а також у Мостиському районі», - наголосила депутат.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ