«Макрон офіційно оголошений президентом Франції», –повідомляє AFP у Тwitter.

Також у своєму мікроблозі в Twitter сам Макрон під час церемонії інавгурації написав.

«Я гарантую, що наша країна отримає демократичне оновлення. Громадяни будуть мати голос. Їх будуть слухати», – написав він.

До складення присяги колишній голова руху «Вперед!» віч-на-віч поспілкувався з колишнім президентом, соціалістом Франсуа Олландом, повідомляє DW.

У ході зустрічі попередник наймолодшого президента Франції – 39-річного Макрона – повідомив йому низку засекречених відомостей, необхідних для контролю над ядерними силами країни, і ввів у курс поточних справ.

«Я не передаю владу політичному опонентові, що набагато простіше», – зазначив Олланд.

Джерело, близьке до президентського оточення, повідомило, що 15 травня Макрон призначить нового прем'єр-міністра, а через добу сформує оновлений кабінет уряду.

Свій перший закордонний візит Емманюель Макрон здійснить у ФРН. Поїздка запланована на понеділок, 15 травня. Перша зустріч канцлера ФРН Ангели Меркель з Макроном відбулася в Берліні 16 березня.

Як писав «Вголос», другому турі президентських виборів Емманюель Макрон отримав підтримку 66,1 відсотка активних виборців. За його суперницю, кандидата правих популістів Марін Ле Пен проголосували 33,9 відсотка учасників виборів.

ІА "Вголос": НОВИНИ