Французький президент прилетів на переговори до російського колеги і зустрівся з ним в Санкт-Петербурзі, повідомляє «Сегодня».

«Спасибі, дорогий президент, дорогий Володимире! Дякую також тобі і твоїй делегації за те, що ви нас вирішили прийняти тут, у Санкт-Петербурзі. Пройшов рік (з моменту візиту Путіна до Франції, – ред.), і я вирішив восени минулого року прийняти твою пропозицію приїхати сюди, в Санкт-Петербург, сьогодні я цьому дуже радий», – сказав Макрон.

Французький лідер запропонував Путіну серед іншого знайти рішення по Україні.

«Поза нашими двосторонніми відносинами, думаю, сьогодні настав такий момент, коли ми, дві країни, у яких особливий статус, оскільки ми є постійними членами Ради Безпеки ООН, оскільки у нас дуже міцні глибокі історичні зв'язки, у нас дуже міцні зв'язки в сфері міжнародної політики, вважаю, що завдяки цьому ми можемо знайти рішення і працювати спільно в усіх напрямках, чи то Україна, Близький Схід, Іран, Сирія, чи то, як ми уявляємо собі, багатосторонній підхід до міжнародної політики. Сторони можуть працювати разом і консолідувати сили для знаходження спільних ініціатив», – сказав президент Франції.

Зі свого боку, Путін зазначив, що потрібно використовувати цю зустріч, щоб повноформатно поговорити і про російсько-французькі відносини. Російський лідер висловив готовність обговорити з Макроном ключові міжнародні питання, «в рішенні яких зацікавлені як Франція, так і Росія».

Після зустрічі з Путіним Макрон заявив про необхідність роботи «нормандського формату», а російський лідер, зі свого боку, запевнив, що РФ готова підтримувати зустрічі «нормандської четвірки».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ