Нагадаємо, спершу з'явилася інформація про те, що Порошенко новорічні канікули провів на Мальдівах. Згодом його прес-служба це підтвердила. За словами речників українського гаранта, оплачував він поїздку із власної кишені, а не говорив про свій візит на острови із міркувань безпеки.

Пізніше журналісти з’ясували, що поїздка на Мальдіви коштувала Порошенку щонайменше 500 тисяч доларів, а на харчування з цієї суми було витрачено близько 18 тисяч доларів ( сніданки – 10 791 долар, обіди – 4 682 долари, а вечері – у 3 165 доларів). 

Тепер же видання «Вести» розвідало у туроператорів, що ж на таку суму міг наїсти Президент.

«На сніданок ВІПам подають дороге французьке шампанське від 300 доларів за пляшку та вище, лобстерів ціною у 120 доларів, полуницю, тропічні фрукти, випічку, яєчню, рулетики з лосося. Коронна страва на островах – тунець. Особливо популярним є м'ясо маленьких тунців, тунця-фрегата та жовтоперого тунця. Люблять тут і валхомас – це копчений тунець з соком кокоса та лайма. А ще подають різноманітну екзотичну рибу типу ваху, махи-махи та великоокої ставриди», – розповіла представник одного із найбільших українських туроператорів Олена Горячова.

Експерт каже, що на вечерю можна вибрати також кальмарів, королівські креветки, всі види європейських салатів.

«Дуже смачна закуска – гулг. Це рибний рулет з кокосами та цибулею. На обід зазвичай буває Гаруда – рибний бульйон, приготований із сіллю, іноді з додаванням чилі, цибулі та листя базиліка, що додає супу неповторний аромат. До бульйону подають гарячий рис, лимон, цибулю та перці чилі. Крім Мальдівської кухні, на приватних віллах є середземноморська, італійська, японська, індійська, китайська та арабська кухні, гриль, страви з морепродуктів. Вибираєш, що хочеш», – додала Горячова.

ІА "Вголос": НОВИНИ