Народний депутат, член фракції Партії регіонів «Регіони України» Олексій Корсаков вважає, що вимоги Конституції України повинні виконувати обов'язково всі, незважаючи на осіб і ранги. Про це повідомили в прес-службі Партії регіонів.

«На жаль, поки Президент Ющенко і Кабінет міністрів демонструють відкрите неприйняття, зневагу і вільне трактування зміненого Основного Закону країни, нові положення якого вступили в дію з початку нинішнього року», - відзначив він.

«Більше того, глава держави, його найближче оточення і ряд міністрів вибрали неприпустимий тон у діалозі з парламентом, що граничить з відвертим хамством і закликами до порушення конституційного ладу держави», - заявив Корсаков.

«Сьогодні і Президент, і уряд повинні безумовно визнати постанову парламенту про відставку Кабінету міністрів. Інше питання, що цей уряд може продовжувати виконувати свої функції до виборів, змінивши частково свій склад, прибравши з нього найодіозніші фігури», - сказав депутат.

«Потрібно прямо сказати і про інше. В нинішній ситуації, в передвиборній боротьбі, що розвернулася, Президент країни перебуває не над подіями, а в гущавині їх, як активний учасник на стороні однієї з політичних сил. Це неприпустимо. Якщо глава держави не підніметься над подіями, а як і раніше виступатиме в ролі учасника, то ні про яку політичну стабілізацію в країні не може бути й мови», – підкреслив Корсаков.

ForUm

ІА "Вголос": НОВИНИ