Про це повідомила голова Всеукраїнського об’єднання українок «Яворина» Ірина Сех.

«У розмові Людмила Чернявська, мама Дмитра, розповіла, що до неї телефонують люди, які ймовірно близькі до місцевої влади, і наполегливо переконують відмовитися від задуму про перейменування на честь Дмитра Чернявського вулиці 60-річчя СРСР. Вони пропонують їй написати заяву про це, а натомість обіцяють назвати на честь її сина якусь нову вулицю на околиці, яку начебто колись збудують», - розповіла Ірина Сех.

Людмила Чернявська не вірить в обіцянки міської влади, зрештою, вже тривалий час на перейменуванні згаданої вулиці наполягають громадські активісти Бахмута та всієї України.

«Ми жили поруч з цією вулицею, Дмитро ходив нею до школи. Назвати її на честь Дмитра було б доброю пам’яттю про нього і нагадуванням усім про Майдан, про боротьбу українців, про Небесну Сотню. Я не хочу, аби на цьому питанні хтось спекулював», - зазначила Людмила Чернявська.

7 квітня 2017 року на сесії Бахмутської міськради розглянуть питання про перейменування відповідної вулиці. 

25 жовтня 2016 року Ірина Сех скерувала звернення до мера Бахмута Олексія Реви та депутатів міської ради із закликом ухвалити рішення про перейменування однієї з вулиць міста на вулицю Героя Небесної Сотні Дмитра Чернявського.

Довідка

Дмитро Чернявський народився селищі Артемівське на Донеччині. Згодом він переїхав до Донецька, де приєднався до активної проукраїнської боротьби.

У жовтні 2010 року приєднався до лав Донецької міської організації ВО «Свобода».

Дмитро вважав, що Донбасу потрібно повернути його справжнє - українське обличчя. Мріяв, що рано чи пізно його рідне місто Артемівськ поверне собі  історичну назву - Бахмут. На жаль, Дмитро не дожив до цього моменту.  

13 березня 2014 року на майдані Донецька Дмитро зазнав підступного ножового поранення, захищаючи відхід мирних демонстрантів. Він помер у кареті швидкої допомоги дорогою до лікарні.

20 лютого 2015 року Дмитро Чернявський отримав звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).

ІА "Вголос": НОВИНИ