Засідання в окружному суді Александрії (штат Вірджинія) продовжиться у п'ятницю, 17 серпня, повідомляє CNN.

Обговорення тривали протягом семи годин, у підсумку присяжні представили судді Томасу Еллісу список питань, два з яких пов'язані з податковою декларацією Манафорта і розкриттям інформації про банківські рахунки в іноземних банках.

Нагадаємо, під час судового засідання, захист  Манафорта  відмовився викликати свідків, бо боявся, що прокуратура отримає компрометуючу інформацію під час перехресного допиту.

Сам Манафорт не скористався можливістю виступити, бо також боявся запитань від сторони обвинувачення.

15 серпня присяжні відправляться в дорадчу кімнату для винесення вироку. Рішення повинно бути одностайним.

Інша справа щодо Манафота буде розглядатись у суді Вашингтона у вересні 2018 року.

Сторона обвинувачення завершила допит свідків у справі Манафорта. Відтак, упродовж 10 днів 27 свідків дали свідчення щодо ймовірних злочинів Манафорта.

Спеціальний прокурор Роберт Мюллер поширив список більше 500 речових доказів проти Пола Манафорта. 

Пола Манафорта звинувачують за 18 пунктами. Більшість із них пов'язані з фінансовими махінаціями, зокрема йдеться про корупцію, відмивання грошей через іноземні рахунки, ухиляння від сплати податків, незареєстровану роботу на іноземні уряди тощо.

У фокусі справи, за якою його вперше почали судити, — це робота Манафорта на українських політиків з 2005-го по 2014 рік. Тоді він консультував «Партію регіонів» та Віктора Януковича, а також співпрацював із українськими олігархами — Рінатом Ахметовим, Сергієм Льовочкіним та іншими. 

Зазначимо, що правоохоронці США розкрили схему виводу близько 700 мільйонів доларів, якою упродовж 2008-2014 років користувалось оточення українського президента-втікача Віктора Януковича.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ