Вперше в своїй історії «Манчестер Юнайтед» виграв Лігу Європи. Сьогодні в Стокгольмі підопічні Жозе Моурінью обіграли амстердамський «Аякс».

Манкуніанці були фаворитами зустрічі. І це природно. «Аякс» виставив наймолодший склад в історії фіналів єврокубків. Середній вік гравців – 22 роки і 282 дні. А 17-річний Матейсен Де Лігт став наймолодшим учасником фіналів Ліги Європи.

Поєдинок розпочався з настирливих атак «МЮ». І незабаром вони домоглися свого. На 18-й хвилині Поль Погба отримав м'яч біля штрафного і пробив, м'яч рикошетом від ноги захисника влетів у ворота.

Відкривши рахунок, британці ще за інерцією трохи атакували, але потім зменшили оберти. Але на досвіді впевнено гасили спроби голландців загрожувати воротам. Запам'ятався хіба що удар Траоре у верхній кут – не надто складний для голкіпера.

Другий тайм почався з гола «МЮ». На 48-й хвилині після подачі з кутового пішла подача головою у воротарський, де Мхітарян, перебуваючи спиною до воріт, в боротьбі із захисником, відправив м'яч у сітку.

Два м'ячі відіграти «Аяксу» було не під силу. Голландці йшли вперед, атакували, проте нічого наднебезпечного так і не створили.

«Манчестер Юнайтед» виграв Лігу Європи і путівку в наступний сезон Ліги чемпіонів.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ