Експерт з державної безпеки Юрій Михальчишин в ефірі «Інформаційного стріму» емоційно пояснив, у чому проблема проєкту пам'ятника Євгену Коновальцю, який переміг на конкурсі.

У Львові завершився архітектурний конкурс на проєктну пропозицію громадського простору з пам’ятником Євгену Коновальцю у Львові. Одноголосну перемогу серед журі отримала пропозиція творчого колективу під керівництвом Дмитра Сорокевича.

Переможець вже отримав добрячу порцію критики. Зазначимо, що у міській раді наголошують, що на монументі буде вибита нібито фраза Євгена Коновальця «У вогні перетоплюється залізо у сталь, у боротьбі перетворюється народ у Націю».
 
«Коновальцеві приписують слова, які звучать красиво, переконливо, але вони йому не належать. В жодному друкованому творі Євгена Коновальця, чи в його листуванні, чи у його статтях, ви не зайдете фрази про перетоплення заліза у сталь, а народу у націю», — заявив експерт з державної безпеки Юрій Михальчишин емоційно про пам’ятник Коновальцю, навколо якого виник скандал.

Більше дивіться на відео...

ІА "Вголос": НОВИНИ