Про це заявив представник України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Євген Марчук в ефірі 5 каналу, передає УНІАН.

«Коли ми почали працювати на цих трьох ділянках, це вже 3 місяці, взагалі ідея виникла ще в березні, коли ми почали працювати з росіянами з усіма, виявилася цікава статистика, хоча обстріли були і по Петрівському, і по Золотому, три ділянки. За цей час, коли ми працюємо, жодного вбитого і жодного пораненого військового. Є резон хоча б заради цього?» – сказав Марчук.

Політик також зазначив, що Україна пропонувала значно ширші ділянки для розведення сил в зоні АТО.

«Головна ідея – це, безумовно, напрацювання механізму для виведення військ. А не може бути такої ідеальної ситуації, як хотілося б. Вони всі зібралися і пішли. Було б дуже добре. Але це своєрідна підготовка до процедури, коли почнеться серйозне вирішення цієї проблеми, яка, звичайно, вирішується на найвищому політичному рівні», - заявив Марчук.

Посадовець також зазначив, що синхронне розведення сил може відбутися і на ділянці Станиця Луганська, якщо будуть виконані усі умови.

Нагадаємо, голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заспокоїв жителів Донеччини, наголосивши, що цю територію надалі контролюватиме українська влада під спостереженням наших розвідників та під наглядом ОБСЄ.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ