Про це він заявив в ефірі «5 каналу».

Марчук також наголосив, що українська розвідка має повну інформацію про надходження бронетехніки з Росії на території «Л/ДНР»: через які залізничні та прикордонні переходи заїжджають ешелони, кількість та різновиди техніки, місце розвантаження та напрями призначення. 

"Абсолютно точно відомо, що з того боку знаходиться 702 танки трьох модифікацій, це сучасні танки, танки готові до бою. Артилерійських систем різних, ствольної артилерії, реактивної і мінометів – це більше тисячі. Вже не кажучи про інші параметри, але це найважливіші компоненти воєнного характеру, які, як правило, пов’язані з діями наступального характеру. Або нанесення дуже великих втрат для протилежної сторони", - розповів Марчук.

Також представник України в переговорному процесі зазначив, що по активності обстрілів можна зробити висновок про згасання конфлікту в Донбасі, але по накопиченню складових воєнної інфраструктури, таких як польові госпіталі, засоби розвідки, склади зброї, відремонтованої техніки, можна сказати, що Росія не має намір виходити з Донбасу.

14 липня Головне управління розвідки Міноборони України заявило про прибуття з Росії залізничних ешелонів з озброєнням і військовою технікою. 

Нагадаємо, в березні поточного року представник України на переговорах у Мінську Євген Марчук наголошував, що міністри закордонних справ Франції Жан-Марк Еро та Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр не розуміють складність проведення виборів на окупованих територіях. 

ІА "Вголос": НОВИНИ