Про це у Фейсбуці написав генеральний директор ПАТ «ММК ім. Ілліча» Юрій Зінченко.

«АКХЗ в останню добу знаходиться на грані через безперервний обстріл. Постачання коксу на комбінат Ілліча скоротилися, а сьогодні це наш єдиний постачальник коксу. Тому і нам сьогодні нелегко - працюють тільки дві доменні печі з чотирьох», - зазначив посадовець.

Водночас, він наголосив, головне завдання зараз для меткомбінату - зберегти газотранспортну систему підприємства, від якої залежить робота всіх технологічних агрегатів.

«Запасів сировини у нас на 2,5 доби - цього вистачить для роботи двох печей на мінімальних параметрах. Тому поки що тримаємося й сподіваємося на поліпшення ситуації в Авдіївці найближчим часом», - підкреслив Зінченко.

 

Як писав Вголос, у Державній службі із надзвичайних ситуацій допускають, що евакуація із Авдіївки почнеться завтра вранці.

Нагадаємо, напередодні в Авдіївці оголосили режим НС у зв'язку із загостренням ситуації через активізацію бойовиків і загрозою гуманітарної катастрофи в цьому населеному пункті. Місцева влада готується до можливої евакуації, проте, як зазначав Павло Жебрівський, є надія на те, що її вдасться уникнути. Поки евакуйовані люди з особливими потребами і хворі.

В результаті ранкового обстрілу Авдіївки бойовиками був поранений мирний житель. Місто бойовики обстрілюють з важкої артилерії, обстріли не припиняються.

У понеділок, 30 січня, Авдіївка з-за обстрілу залишилася без води, електрики і тепла. Президент Петро Порошенко перервав візит до Німеччини і доручив скликати екстрене засідання Тристоронньої контактної групи.

ІА "Вголос": НОВИНИ