Він вважає, що майбутні колонізатори Червоної планети зможуть його повторно використовувати, повідомляє znaj.ua.

NASA підрахувало, що навколо Землі літають понад півмільйона уламків. Це неробочі супутники і крихітні фрагменти, що залишилися на орбіті після руйнування великих апаратів. При цьому кількість непотребу з кожним роком стає все більше і більше.

Маркузік зазначив, що гайки, болти і електроніка, що використовувалися раніше, можуть виявитися корисними людям в майбутній марсіанській колонії. У зв'язку з цим він запропонував, щоб космічні кораблі відтягнули відпрацьовані супутники з земної орбіти, використовуючи сонячні електричні самохідні буксири.

Перш ніж відправити свій перший експериментальний апарат на Марс, Маркузік наголосив на необхідності зібрати кошти на ракету. Наприклад, на використання ракети Firefly Alpha, призначеної для запуску в космос малогабаритних супутників вагою менше тонни. Відзначається, що на реалізацію цього проекту потрібно 100 мільйонів доларів США.

Поки все впирається у фінансування. Однак автор ідеї сподівається, що державні структури виявлять зацікавленість в матеріальній підтримці очищення космосу від сміття.

ІА "Вголос": НОВИНИ