Глава спеціального адміністративного району Гонконг Керрі Лам знову попросила вибачення за закон про екстрадицію до КНР, який викликав найбільшу хвилю протестів в історії міста після його повернення до КНР в 1997 році.

Про це повідомляє Reuters.

За словами Лам, вона почула прагнення народу, які були висловлені чітко і голосно. В рамках протестів в неділю, в яких взяли участь більше 2 млн жителів Гонконгу, учасники вимагали відставки глави спеціального адміністративного району та повного зняття із розгляду закону про екстрадицію.

В своєму публічному зверненні в вівторок Керрі Лам заявила про те, що закон не повернуть до розгляду, якщо не вдасться зняти всі протиріччя. Окрім того, вона знову підтвердила те, що на сьогодні немає чіткого графіку щодо поновлення розгляду законопроекту.

Проте частина учасників протестів розцінила письмову заяву як нещиру, і обіцяє протестувати далі до повного зняття із порядку денного закону про екстрадицію до КНР. Оглядачі вважають, що хоча і відставка Керрі Лам в найближчий час не гарантована, проте масові протести поставили фактичну крапку на її подальшій політичній кар’єрі.

Нагадаємо, що на протести в Гонконзі вийшло близько двох мільйонів людей.

ІА "Вголос": НОВИНИ