Про це повідомляє Deutsche Welle.

У суботу, 14 липня, тисячі каталонців вийшли на вулиці Барселони на акцію протесту із вимогою звільнити з-під варти регіональних лідерів сепаратистського руху.  У демонстрації взяли участь понад 110 тисяч людей.

Протестувальники тримали каталонські прапори, портрети лідерів сепаратистів та банери з написами «Свободу політв'язням»  та «Ми хочемо повернути вас додому». Зазначається, що керівник регіонального уряду Каталонії Жоакім Торра також взяв участь у демонстрації.

За два дні до цього Торра провів зустріч з іспанським прем'єр-міністром Педро Санчесом, під час якої домовився полегшити напружені відносини з Мадридом.

Протести почалися після того, як дев'ятьох каталонських лідерів, яких утримували під вартою поблизу Мадрида, перевели у в'язниці в Каталонії. Але протестувальники вимагають від іспанської влади їхнього звільнення.

Обвинуваченим каталонським лідерам сепаратистів та екс-керівнику регіону Карлесу Пучдемону загрожує до 25 років ув'язнення за їхню роль у подіях, спрямованих на відокремлення Каталонії від Іспанії.

Протестувальники вимагають звільнення лідерів місцевих сепаратистів.

Портрети лідерів сепаратистів та каталонських політиків, звільнення яких вимагають протестувальники.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ