В Одеській області сталась масштабна аварія на магістральній мережі. Обмеження енергоживлення будуть тривалішими.

Про це на Facebook-сторінці повідомляє «Укренерго».

Зазначимо, в Одеській області вранці сталась масштабна аварія на одній з високовольтних підстанцій - вийшов з ладу автотрансформатор, який відновлювали після російських атак.

«Через це в місті та декількох прилеглих до Одеси районах області діють мережеві обмеження, оскільки неможливо доставити споживачам електроенергію в повному обсязі. В Одесі – аварійні відключення. В більшості інших районів області не існує перешкод для доставки електроенергії споживачам», - пише «Укренерго».

Росія умисно намагається завдати удари по високовольтній інфраструктурі, аби знеструмити область. Ремонтні бригади неодноразово відновлювали роботу пошкодженого обладнання, яке працювало за резервними схемами.

«Через це для міста і деяких районів Одеської області діяли мережеві обмеження. Такий режим роботи, на який енергетики змушені перейти через обстріли, призвів до відмови неодноразово пошкодженого обладнання», - додає пресслужба.

Через суттєві масштаби аварії - обмеження енергоживлення цього разу будуть більш тривалими.

«Наразі неможливо визначити конкретну годину, коли енергоживлення буде повністю відновлено. Разом з Одеською ОВА та обленерго фахівці »Укренерго« розробляють резервні схеми заживлення Одеси та прилеглих районів», - відзначає пресслужба.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ