У 19-поверховому житловому будинку в нью-йоркському районі Бронкс сталася пожежа. В результаті загинуло 19 осіб, зокрема дев'ятеро дітей. Ще 44 особи постраждали.

Про це пише CNN із посиланням на владу Нью-Йорка.

Причиною пожежі став несправний обігрівач у квартирі, що знаходився на другому та третьому поверхах будівлі. Коли почалася пожежа, власники житла залишили квартиру, не зачинивши двері. Через це дим поширився по всій будівлі. Він став причиною загибелі більшості жертв.

Ще одним фактором, який збільшив кількість загиблих та постраждалих, стала пожежна сигналізація. Коли почалася пожежа, багато мешканців будинку її проігнорували — за словами тих, хто вижив, через численні помилкові спрацьовування, які траплялися до цього, пише The New York Times.

Пожежа сталася в будівлі 1972 будівлі, в якому проживали в основному іммігранти з Гамбії, країни на заході Африки. Будівля не була обладнана пожежними сходами.

Цьогорічна пожежа стала найбільшою за кількістю жертв для Нью-Йорка з 1990 року, коли спалахнув клуб Happy Land, також розташований у Бронксі. Тоді загинули 87 людей.

Як повідомляв «Вголос», у неділю, 9 січня, на трасі Львів-Радехів-Луцьк не розминулися автомобілі «Ауді А6» та «Фіат Добло», в результаті якої постраждали і діти.

ІА "Вголос": НОВИНИ