Цього року Рахункова палата планує провести більше 80-ти аудитів. Про це інформує пресслужба РП.

Керівник відомства Валерій Пацкан заявив, що перевірки відбудуться у Кабміні, РНБО, СБУ, Верховній Раді, ЦВК, Конституційному Суді, «Укрпошті» та «Укрзалізниці».

Під час аудиту перевірятимуть доцільність використання державних коштів. Українці повинні знати, на що витрачають гроші, виділені на проведення реформ.

Також у 2020 році проведуть аудит інших важливих установ та організацій. Зокрема, щодо ефективності використання коштів державного бюджету, виділених на підтримку у безпечному стані енергоблоків та об’єкта «Укриття» та заходи щодо підготовки до зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС; аудит ефективності управління державною власністю у нафтогазовому комплексі; використання коштів на розбудову прикордонної дорожньої інфраструктури на українсько–польському та українсько-угорському кордонах.

«Ще одне питання, яке залишається в пріоритеті, − обороноздатність. Цьогоріч, як і в минулому році, запланована низка аудитів з цього напрямку. Результати минулорічних аудитів підтвердили, що проблеми в цій сфері значні. Рахункова палата надала свої рекомендації, які можуть значно покращити ситуацію і ми перевіримо, чи вони виконуються», − сказав Пацкан.

Так, у 2020 році Рахункова палата перевірить, як використовуються бюджетні кошти, передбачені Міноборони на закупівлю, розробку і модернізацію озброєння та військової техніки. Крім того, проаналізує виконання рекомендацій за результатами аудиту МОУ з питань ефективності використання бюджетних коштів на забезпечення живучості та вибухопожежобезпеки арсеналів, баз і складів озброєння, ракет і боєприпасів Збройних Сил України.

Як писав «Вголос», в Україні проведуть масштабний аудит лісгоспів.

ІА "Вголос": НОВИНИ