У м. Кам'янець-Подільському Хмельницької області під час російської агресії місцеве видавництво видало книгу офіцера КДБ, колишнього голови організації ветеранів СРСР Івана Кошелєва, в якій прославляється анексія Росією Криму.

Про це у соціальних мережах повідомив активіст Андрій Смолій.

«Поки Україна бореться з агресором, на місцях видається та розповсюджується сепаратистська література. Негативно вражений тим, які книжки друкуються та розповсюджуються в Кам'янці-Подільському. Місто-легенда. Місто української боротьби в часи Української Народної Республіки. У 2014-2015 роках, вже в часи збройної агресії РФ проти України, були видані ось така книга: »Щит і мечь родіни«, місцевого »кгбіста«, голови організації ветеранів СРСР (зрозуміло яких ветеранів) Івана Кошелєва», — повідомив Андрій Смолій.

Активіст оприлюднив цитати з книги цього «військового»: «свою землю Расєя возвратила снова, к своей матері вернулась Кримская земля».

«У книзі розміщені радянські символи, а сама книжка надрукована російською мовою. Цікаво, що ці книжки були широко презентовані серед бібліотек і шкіл міста. Не зрозуміло, що така література робить у комунальних закладах. Аналогічно не зрозуміло, чому відвертий московсько-совєцький агітпроп досі видається в Україні. Це в той час, коли ми боремося проти агресора, проти інформаційної війни, проти відвертих окупантів», — наголосив активіст.

Нагадаємо, у Львові їздять маршрутки з російськомовним інформаційним таблом.

ІА "Вголос": НОВИНИ