Європейська федерація гандболу склала календар відбіркового турніру чемпіонату континенту серед чоловічих команд. З урахуванням того, що збірні України і Росії потрапили в одну групу, функціонери вирішили, що на своїх полях вони грати не будуть.

Генеральний секретар Федерації гандболу України Олександр Гладун прокоментував  результати жеребкування кваліфікації на чемпіонат Європи-2022 для збірної України, інформує сайт ФГУ.

Нашим співвітчизникам в групі 3 протистоятимуть збірні Росії, Чехії та Фарерських островів.

«Матчі збірних України та Росії пройдуть в 1-му і 2 турах на нейтральній території. Є попередня домовленість, що обидві гри пройдуть у Мінську. З великою ймовірністю, датами двох матчів стануть 5 і 7 листопада», – заявив Гладун.

Функціонер вважає, що наша збірна зможе виконати завдання виходу до фінальної частини турніру. Фаворитом же нашої групи вважає команду Чехії.

Команди, які займуть перші два місця в групах і чотири найкращі з тих, хто посяде третє місце, вийдуть до фінальної частини європейської першості. Відбіркові матчі будуть проходити з листопада 2020 по травень 2021 року, всі команди зіграють між собою у форматі матчів вдома та на виїзді.

Фінальний турнір Євро-2022 пройде з 13-го по 30 січня 2022 в Словаччині та Угорщині. Туди вже пробилися господарі турніру, а також чинний чемпіон Європи Іспанія та срібні призери останньої європейської першості Хорватія.

Як писав «Вголос», 16 червня відбулося жеребкування відбіркового турніру чоловічого гандбольного Євро-2022. За підсумками жеребкування збірна України потрапила в групу з Росією, Чехією і Фарерськими островами.

ІА "Вголос": НОВИНИ