Про це йдеться на сторінці у Фейсбук ГО "Громада та ініціатива"

Також, як з'ясувалося, замість пропозиції ГО "Громада та ініціатива" закупити хрести "мальтійського" типу, вартістю до 10 тис. грн - департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА виступив з пропозицією закупити значно дорожчі хрести орієнтовною вартістю 35 тис. грн. (у первинній редакції департамент ЛОДА хотів закуповувати хрести вартістю більше 100 тис. грн).

Нагадаємо, що 20 жовтня 2017 року за пропозицією ГО "Громада та ініціатива" профільна комісія облради погодила перекидку коштів у сумі 300 тис. грн з програми сприяння розвитку інформаційного простору на встановлення хрестів полеглим воякам УПА. До того часу Львівська ОДА не знайшла кошти на встановлення пам'ятних хрестів героям УПА.

Відтак, на позачерговій сесії Львівської облради 25 жовтня 2017 року були внесені зміни до показників обласного бюджету, якими було передбачено 300 тис. грн на хрести загиблим воякам УПА.

Варто зазначити, що програма встановлення пам'ятних знаків борцям за волю України діяла до 2015 року. Зокрема, у 2015 році на програму було виділено 700 тис. грн, 2016 - 0 грн, у 2017 - 300 тис. грн у кінці року (після численних клопотань депутатського корпусу та громадськості).

ІА "Вголос": НОВИНИ