Від початку бойових дій 2014 року на Донбасі майже 900 українських військових загинули внаслідок самогубств ч навмисних вбивств.

Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

«Проаналізувавши стан небойових безповоротних втрат за весь період бойових дій, тобто з 2014-го по 2018 рік, ми зіткнулися з жахливою статистикою, яка змусила нас шукати в тих реаліях, які є, вихід, як не допустити цього, — розповів головний військовий прокурор. — Майже 900 чоловіків, українських військових, загинули внаслідок самогубств, а також навмисних вбивств».

За його словами, це жахливі втрати, адже це повноцінні майже два батальйони Збройних сил. І причинами цього є лише посттравматичні розлади, оскільки «людська психіка не справляється з наслідками війни і з тими передумовами, які призводять розбалансування сприйняття дійсності і реальності».

«На всю армію у нас зараз офіційно є 300 психологів, які мають відповідну освіту. Але на майже 400 тис. військових в державі — це мізер. І військова психіатрія, і військова психологія як інструмент подолання посттравматичних розладів у нас зараз перебуває в зародковому стані», — додав він.

ІА "Вголос": НОВИНИ