Причина – Міністерство соціальної політики не ухвалило низки нормативних документів, без яких не можна укласти договори про надання послуг з реабілітації учасників АТО, написав головний військовий прокурор Анатолій Матіос у Facebook.

У держбюджеті-2018 на заходи психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації учасників АТО і їх забезпечення санаторно-курортним лікуванням передбачено 109 млн грн.

«Виходить, що гроші на державних рахунках лежать, а послуги з психологічної реабілітації посттравматичного розладу військових і демобілізованих надаються виключно з ініціативи органів місцевого самоврядування, волонтерських організацій або під час перебування військовослужбовців на стаціонарному лікуванні в госпіталях», - зазначив він.

При цьому Матіос наголосив, що прокуратура не має повноважень, щоб змусити Мінсоцполітики вирішити проблему.

За його даними, з початку проведення АТО статус учасника бойових дій отримали майже 326 тис. осіб, 8489 з них дістали каліцтва і поранення, 3784 військовослужбовців загинули. При цьому за час проведення АТО щонайменше 554 людини наклали на себе руки, заявив Матіос, посилаючись на дані Єдиного реєстру досудових розслідувань станом на 1 квітня.

ІА "Вголос": НОВИНИ