Про це Новій газеті телефоном з поїзда повідомив журналіст Павло Канигін, який її супроводжує.

За його словами, українська сторона пообіцяла Світлані Агеєвій влаштувати зустріч з її сином, в тому числі і наодинці. При цьому, як виняток, українська сторона погодилася прийняти жінку за внутрішнім російським паспортом.

«В'їхали не прямо через Росію, тому що у матері єфрейтора немає закордонного паспорта. Ми дуже побоювалися, що по внутрішньому паспорту її не пропустять російські прикордонники. А українські прикордонники знали, що у Світлани з собою немає закордонних документів. Українська сторона погодилася, як виняток, прийняти Світлану Вікторівну по внутрішньому російському паспорту», – розповів Павло Канигін.

Журналіст не називає імен і посад людей, які представляють українську сторону. Він пообіцяв назвати їх після того, як зустріч відбудеться.

 «З приводу самої зустрічі: нам обіцяли влаштувати її в найближчі дні, щодо часу та місця поки нічого невідомо, нас зорієнтують пізніше. Сам Віктор Агеєв, як відомо, перебував у СІЗО міста Старобільськ, але зустріч, я думаю, може бути, і в якомусь іншому місці – все вирішиться завтра», – зазначив Канигін.

Журналіст додав, що з моменту звернення Світлани Агеєвої до президента України Петра Порошенка ніхто з російських властей з нею не зв'язувався. Лише перед самим виїздом в Україну їй зателефонували співробітники ФСБ і сказали, щоб вона була обережнішою.

 «Сталося це відразу після купівлі квитків. ФСБ, мабуть, дала зрозуміти: контора в курсі», - повідомив Павло Канигін.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ