Текст звернення опублікувала «Кримська правозахисна група».

«Я, Балух Наталія Володимирівна, звертаюся до вас з гірким материнським проханням і закликом до розсудливості та порядності!», – пише мати Балуха.

Вона називає ув'язнення сина боротьбою з інакомисленням.

«Під виглядом боротьби з тероризмом влада Криму руками ФСБ і МВС розправляється з неугодними їй громадськими діячами та простими громадянами», – підкреслює вона.

Мати Балуха вважає, що її син прекрасно усвідомлював, що проти нього розгорнуто брудну кампанію дискредитації його особисто і в його особі всього українського.

Також вона розповіла про погрози прокремлівських правоохоронців «знайти» в сина боєприпаси.

«Окремо хочу відзначити той факт, що ніде інакше, а прямо під державним прапором України, який став першопричиною гонінь сина, на горищі будинку «доблесні» служаки виявили (з третьої спроби !!!) обіцяні раніше боєприпаси» – додає вона.

Наталія Балух також зазначила, що вже 8 місяців не бачила сина.

«За ці 8 місяців звинувачень так і не були представлені в суд докази провини мого сина. Єдина фраза: «незаконно придбав та зберігав»!!! Де придбав? У кого придбав? Коли придбав? На ці запитання слідство і не намагалося шукати відповідь», – пише вона.

Мати Балуха впевнена, що син не винен і «не піде на угоду з совістю».

«Якщо будете ласкаві відповісти мені, то зробіть це як Гарант Конституції, а не гарант безкарності за її нехтування», – написала вона.

Як повідомлялося, 4 серпня кримчанина Володимира Балуха в окупованому Криму засудили до 3 років і 7 місяців колонії.

У грудні 2013 року Володимир Балух вивісив над своїм будинком в кримському селі прапор України.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ