Про це на своїй сторінці у «Facebook» написав міністр інфраструктури Володимир Омелян.

«Чому так важко заходить «Ryanair»? Безліч пояснень експертів: міністерство «не так» провело переговори; політики не повинні втручатися і директор аеропорту сам повинен визначати, як літати українцям: дорого чи дешево; лоукости – це мільярдні збитки для аеропортів; «Ryanair» – агресивна компанія, яка викручує руки і перші рейси здійснює на бомбардувальниках, що квітучі летовища перетворюють на ядерну пустелю; нехай краще летять не з Борисполя, а з Сум і т.д. Моя відповідь одна: наші олігархи нежиттєздатні в ринкових умовах і бояться будь-яких навіть натяків на вільну конкуренцію», – зазначив Омелян.

Міністр інфраструктури України звинуватив компанію Коломойського у нечесній конкуренції та блокуванні заходу лоукостів в Україну.

«Як підтвердження моєї правоти, вчора отримав низку судових позовів МАУ, суть яких наступна: скасувати контракт «Ryanair» з аеропортом Львова. Заборонити Міністерству надавати сприяння «Ryanair» в Україні.  Ну, і вишенька на торті, через можливий захід «Ryanair» в Україну компанія МАУ була змушена знизити ціни і завдала собі збитків. Тому, «національна» авіакомпанія просить суд, щоб Міністерство інфраструктури компенсувало їм десятки мільйони гривень «втрат». Якщо коротко, то я, звісно, наполягатиму на своєму – українці мають право і повинні отримувати якісні й дешеві послуги у всіх сферах. Лоукости і «Ryanair» в Україні будуть!», – додав Омелян.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ