Про це йдеться в оприлюдненому сьогодні повідомленні компанії.

«Авіакомпанія МАУ звернулася до керівництва Львівської обласної прокуратури з офіційним листом із вимогою негайно видалити з сайту інформацію про нібито аварійну посадку через технічні несправності літака МАУ, що виконував рейс «Львів – Київ» у п'ятницю, 15-го січня, і спростувати її як таку, що не відповідає дійсності.

Авіакомпанія МАУ повідомляє, що рейс PS034 Львів – Київ від 15-го січня 2016 повернувся до аеропорту вильоту виключно з причини появи у салоні запаху горілого пластику. При цьому жодного загоряння або задимлення на борту літака не було. Показники датчиків повітряного судна свідчили про те, що всі вузли та системи літака справні, і політ проходить у нормальному режимі. Посадка в аеропорті Львова для з'ясування ситуації була виконана екіпажем у штатному режимі.

В аеропорті Львова був проведений огляд усіх можливих джерел, звідки запах міг надходити до пасажирського салону – багажні відсіки, багажні полиці салону літака, кухні і кухонне обладнання, пілотська кабіна, туалетні кімнати, система кондиціонування, система наддуву, система відбору повітря від двигунів та допоміжної силової установки. Попередня причина появи стороннього запаху в салоні – потрапляння до правого двигуна целофану і його вигоряння.

Проведене дешифрування польотних параметрів даного рейсу. Жодних відхилень у роботі систем, а також спрацьовування будь-яких сигналізацій не зафіксовано.

Рейс «Львів – Київ» вилетів зі Львова і благополучно приземлився у Києві о 16:08. Загальний час затримки рейсу склав 8:00 годин.

Подальше розслідування причин появи стороннього запаху у салоні повітряного судна здійснює спеціальна комісія, що складається з представників Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів у цивільній авіації (НБРЦА) та представників МАУ.

Таким чином, інформація, озвучена Львівською обласною прокуратурою про нібито технічні несправності, що призвели до аварійної посадки літака і евакуації пасажирів, а також про нібито замикання проводки на борту, є неправдивою і абсолютно не відповідає дійсності», – йдеться у повідомленні МАУ.

Як писав «Вголос», прокуратура повідомила, що літак авіакомпанії «МАУ В-737» сполученням Львів – Бориспіль незадовго після вильоту з аеропорту здійснив аварійну посадку, за попередньою причиною, через замикання електропроводки в передній частині літака над кабіною пілотів. 

Також сьогодні літак «Боїнг 737-300» авіакомпанії МАУ, який виконував рейс «Львів – Київ», під час посадки на запасному аеродромі в аеропорті «Київ» викотився за межі злітно-посадкової смуги. h

ІА "Вголос": НОВИНИ