Про це на брифінгу у вівторок заявив головуючий у справі щодо п'яти колишніх беркутівців суддя Святошинського райсуду Києва Сергій Дячук, передає «Укрінформ».

«Ми працюємо в режимі, коли всі сторони процесу довіряють суду... Кожен має право критикувати суд, але не повинен це робити у залі суду під час засідання. А люди приходять і висувають якісь вимоги. До речі, громадська організація "Родина Героїв Небесної Сотні", як мені відомо, жорстко повідомила бажаючим проводити такі акції про те, що вони будуть клопотати перед судом про закритий режим засідань, тому що ми не зможемо працювати, якщо тут будуть проходити мітинги», - сказав Дячук.

Також він підкреслив, що питання стосовно закритості чи відкритості судового засідання суд змушений буде обговорювати на підставі ініціативи однієї зі сторін процесу.

До слова, невідомими активістами вже було зірвано чотири судових засідання у справі розстрілу Майдану. Водночас, він наголосив, що сплеск активності деяких громадських організацій навколо цього процесу «не має під собою жодних об'єктивних підстав».

-

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ