Для того, щоб побудувати державу, треба навитися проводити вибори. Треба будувати владу, яка буде чесною, демократичною, справедливою. А влада починається з чесних виборів, де неприпустимими є фальсифікація, підкуп і навіть натяк на несправедливість.

Про це сьогодні, 24 лютого, під час Віча гідності у Києві, на Майдані незалежності, заявив журналіст Юрій Бутусов.

«5 років тому на цьому місці української свободи десятки людей віддали своє життя. Вони загинули у боротьбі з ворогом, який веде війну зараз проти України. 5 років тому дуже важко було зрозуміти, за що йти під кулі. І багато людей, пішли під кулі по цій вулиці Інститутській саме тому, що вони розуміли: вони українці. Вони українські націоналісти. І націоналізм дав їм силу вірити навіть у безнадійній ситуації, що треба йти вперед», - наголосив він.

Юрій Бутусов зазначив: все це не можна забути. Святий наш обов’язок – кожен день пам’ятати і робити  щось гідне пам'яті цих святих людей, які боролися за нашу свободу.

«Лінія фронту проходить на Сході. Там є ворог – Росія. Він зрозумілий. Кожного дня українські воїни вчаться, як найбільш ефективно бити ворога.  Але тут, у  Києві, зараз не менш важливий фронт, - додав журналіст. - Маємо навчитися не тільки знищувати ворогів України. Маємо побудувати сучасну європейську Україну, якою мають пишатися. Яка буде гідна пам’яті тих людей, хто загинув тут, на Майдані. Якою будуть пишатися їхні родичі і товариші».

За його словами, для того, щоб побудувати державу, треба навитися проводити вибори. Треба будувати владу, яка буде чесною, демократичною, справедливою. А влада починається з чесних виборів, де неприпустимими є фальсифікація, підкуп і навіть натяк на несправедливість.

«Саме тому, обираючи владу на кілька років вперед, маємо розуміти: фронт цієї боротьби, він у серці. Це та сама боротьба, яка почалася тут, на Майдані, яка великої крові коштувала. Я впевнений, що сьогодні бути націоналістом – це пам’ятати, що Україна в кожного з нас має бути в серці. Кожен має усвідомлювати, щоб без віри в Україну, без того, що ми розуміємо, що жертвувати заради країни потрібно не тільки на фронті, а й в нашому житті, без цього ми не зможемо перемогти. Але я впевнений, що цю перемогу український  народ здобуде. І ми побудуємо ту країну, яка варта пам’яті тих людей, які вірили в нас і наше майбутнє», - резюмував Юрій Бутусов.

Як писав «Вголос», націоналісти у Києві вийшли на масштабне віче проти підкупу виборців (онлайн).

ІА "Вголос": НОВИНИ